Presentació

QUI SOM?

L’Observatori Ciutadà Municipal de Reus és una eina construïda per un col·lectiu de persones del mateix municipi, que té la intenció de promoure la transparència a l’Ajuntament i la participació ciutadana. Tots som voluntaris/ies i ens mouen les ganes de tenir un Ajuntament més transparent i que permeti una millor interacció amb els que el constituïm amb els nostres vots cada quatre anys. El OCM de Reus forma part de la xarxa d’Observatoris Ciutadans Municipals.

INTENCIONS

Pretenem afavorir la transparència i la participació ciutadana posant a disposició dels Reusencs i Reusenques aquesta plataforma. A través d’aquesta es publicaran els pressupostos municipals de forma clara i entenedora. Pretenem recollir les inquietuds dels ciutadans/nes en temes de pressupost i transparència a través de l’apartat de “consultes”. L’equip que forma el OCM traslladarà aquestes consultes a l’Ajuntament, Síndic de Greuges o Sindicatura de Comptes per obtindre una resposta.

Si voleu més informació consulteu la pàgina principal del OCM http://ocmunicipal.net/que-es-un-ocm/

Per fer-ho possible cal que us doneu d'alta com a membres de OCMReus per poder fer consultes, seguir d'altres consultes fetes per altres persones i veure com evolucionen les que estan obertes. Volem que aquesta eina us la feu vostra i entre tots li donem força, per tant doneu-vos d'alta per donar volum i consistència al OCM Reus.
Aneu a "inicia sessió" i cliqueu "Apunta't". Heu de facilitar el nom complert, adreça de mail, nom d'usuari i contrasenya i ja formareu part de OCMReus.
   
VULL FORMAR-NE PART, QUE HAIG DE FER?

Tens la sensació que el teu Ajuntament pot fer millor les coses i que no et dona prou informació. Creus que t’agradaria i podries dedicar part del teu temps en aconseguir que el teu Ajuntament ofereixi més informació i sigui més transparent. Tens la inquietud de que el teu Ajuntament encara és opac i que vols saber coses que no t’expliquen. Si tens totes o alguna d’aquestes inquietuds et convidem a formar part de l’equip.

Necessitem persones voluntàries que analitzin els pressupostos i els comptes, tractin les dades per poder publicar-les a la web, ajudin amb les peticions d’informació i les canalitzin de forma adient, gestionin el web, xarxes socials.

Tothom amb ganes de fer coses per tenir un municipi millor és benvingut.   

Envia’ns un mail a info@obsciutadareus.cat i ens posarem en contacte amb tu per conèixer-nos i que ens expliquis més coses del que ens pots oferir.